A Zrínyi padjaiból a Star Wars-ig
2017. 11. 11 - Nyíregyiek

Huszas éveit tapossa, nyíregyházi, a Zrínyi diákja volt, és filmes világsikerek létrehozásában tevékenykedett

Az idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium. Ebből az apropóból került megrendezésre a Zrínyis Akadémia elnevezésű előadás-sorozat, amelyben olyan előadók szerepelnek, akik életútjukkal példaként állhatnak előttünk, és vannak közöttük olyanok is, akik a Zrínyi padjaiból kerültek ki. Ilyen Koncz Teréz is, Rézi, ahogyan a diáktársai nevezték hajdanán, aki fiatal kora ellenére máris elmondhatja magáról: filmrendező és médiaproducer.

Koncz Teréz londoni magyar filmrendező.

2014-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Enyedi Ildikó osztályában.

Négy rövidfilmet rendezett, munkái megjelentek a Longborough Sirius Filmfesztivál, a Trenton Filmfesztiválra és a Nemzetközi Filmfesztiválon (Shorts and Micro Cinema) Los Angelesben, 2014-ben.

2012 márciusától és 2014 novemberétől VFX Production Assistantként , majd koordinátorként és on-set koordinátorként dolgozott Hollywoodban. Munkái között szerepelt a Fast and Furious 6, a Godzilla, a Hercules és a Galaxy Guardians.

2015-től a Stellar Circus Ltd. társalapítója, társrendezője és producere. Saját cége londoni székhelyű. 

Koncz Teréz film-és televíziórendező előadása a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégiumban Az élet filmesként címet viselte.

Forrás és fotó: szon.hu, www.mindennapino.hu