Angol címlapon a nyíregyházi virágkötő művész alkotása
2017. 09. 06 - Kreatív

Olvasd csak el a cikket és ámulj!

Az angol Fusion Flowers magazin pályázatának zsűrije bizonyára jó hangulatba került volna, ha látja ezt a fotót, melyen a pályázatra jelentkező Gerliczki Zoltán (Nyíregyháza) viseli az általa készített művet egy délutáni órában az erdei tornapálya egyik útján.

Tudom, hogy Zoli élénken tiltakozna a  "Művész", kifejezés ellen, de nem fogom kitörölni ezt a szót,  még kérése ellenére sem, mert igazak.
Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Zoli meg is nyerte az első díjat munkájával az ismert neveket is felsorakoztató színvonalas nemzetközi mezőnyben. 

A fotónk éppen akkor készült, amikor a modell, az alkotó és a fotós az ideális helyszínt keresték a pályázati anyag elkészítéséhez, és jobb híján, maga Zoli tette fel a fejére a fejfedőt, és hurcolta a virágernyőt a hölgy után.

És mi a rendkívüli a sztoriban? Hogy szinte az utolsó utáni percben készült el az alkotás, amikor már Zoli szinte lemondott a nevezésről. Ekkor jött a segítség Janics Attila fotós személyében, aki a modellt, a sminkest is előteremtette a fotózáshoz.
Ráadásul a nagy igyekezetben a szállítás is megviselte az érzékeny virágkompozíciót. Azonban egy gyors korrekciót követően, minden tökéletes lett, és ezt láthatjuk a fotókon is.

A kiírásban az alkotóknak krizantémot kellett használni, és az Ősz-t belekomponálni az alkotásokba.
Zoli ezért választotta a mezei virágok sokaságát, megbolondítva olajbogyókkal, csipkebogyóval, fűfélék sokaságával, melyek remek kiegészítői lettek a krizantémnak

Az összeállítás remekül sikerült: Különleges hangulat, gyönyörű pasztell színek, megragadó formák, sok-sok ötlet és kreativitás!  Méltán díszíti majd az alkotás az angol magazin címlapját.

Gratulálunk Gerliczki Zoli!!!

Nézd meg a címlapot itt!

 

Sok sikert!