Egészségpercek Muszka Evelinnel - Látásjavító, termékenységnövelő, fogyasztó - csoda!
2017. 12. 04 - Táplálkozás

Édes, sárga, kemény, és elképesztően egészséges! Meglepően az!

Az ősz sztárja a sütőtök te konyhádból sem hiányozhat

Megérkezett a sütőtök a piacokra, az áruházak polcaira. Megéri sokat enni belőle, mert nagyon jó hatással van az egészségre. Nagyon gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. A C, E, B- vitamin, karotinok, vas, és magnézium található benne, amelyek erősítik az immunrendszert. Mit várhatsz, ha rendszeresen fogyasztod?

Kicsattansz majd az egészségtől

Mert a benne lévő karotinok gyulladáscsökkentő hatásúak. Ezáltal több olyan krónikus betegség megelőzéséhez járul hozzá, mint a rák, a köszvény, szívbetegség, 2-es típusú cukorbetegség. Megelőzi az érelmeszesedést, lassítja az öregedési folyamatokat, illetve az Alzheimer -kór kialakulásának kockázatát is mérsékli.  Magja nagyon gazdag cink forrás, amely megóvja a szervezetet az oxidatív károsodásoktól.

A látásod jobb lesz

 Mert tartalmaz egy lutein nevű  anyagot,  amelyet a szervezet nem tud önállóan előállítani. A lutein csökkenti a sárgafolt elfajulás kockázatát, megelőzi a szürke hályog kialakulását. A benne lévő béta-karotin szintén látásjavító hatású, szépíti a bőrt, elejét veszi az aknék kialakulásának. Egy csészényi mennyiség naponta az ajánlott A-vitamin mennyiségének több mint 100%-át fedezi.

Jobban fogysz

Mert rostban gazdag növény, segíti az emésztést, ezáltal  a tápanyagok jobb felszívódása érhető el. Hosszan tartó teltségérzetet biztosít, ezáltal karban tartja az étvágyadat. Magas a káliumtartalma, ami támogatja a  felesleges só és a víz távozását a szervezetből. Ugyanakkor kalóriatartalma alacsony. Keményítőben és tápanyagokban gazdag étel, így segíti az izmok regenerálódását és fejlődését.

Termékenyebb leszel

Mert mind a nők, mind a férfiak körében fokozza a termékenységet. Csökkenti a stresszt,megóvja a sejtfalat a mérgező anyagoktól, így teszi egészségesebbé a spermiumokat a férfiaknál, a nőknél pedig megerősíti a  méh nyálkahártyáját. Ha gyereket akarsz, mindenképpen egyél gyakran sütőtököt!

 

    Muszka Evelin