Ha szereted a fahéjat, az almát, a pitét, de kerülöd a cukrot!
2017. 10. 30 - Táplálkozás

Omlós és édes almás pite, kicsit másként

Ennek a mennyei almás pitének nemcsak az elkészítése, hanem a textúrája is olyan könnyű, hogy akár munkából hazaérve is gyorsan elkészítheted, és egy isteni forró gabonakávéval vacsira is el tudom képzelni.

Zéró cukrot tartalmaz, és hidd el, nem hiányzik belőle!!

 

Fahéjas reform almás pite

Hozzávalók:

25 dkg liszt (70% teljes őrlésű tönköly-, 30% durumliszt)
1 csipet természetes só (pl. parajdi)
1/2 mk. szódabikarbóna
60 ml hidegen sajtolt napraforgó olaj
100 ml rizstejszín
1-2 ek. rizsszirup (elhagyható)
kb. 1,5 dl tisztított víz
kb. 1.5 kg alma reszelve, leve kinyomkodva
1 citrom frissen reszelt héja
őrölt fahéj ízlés szerint

Elkészítés:

A lisztekből, a sóból, a szódabikarbónából, az olajból, a rizstejszínből és a vízből omlós pitetésztát gyúrunk. A rizsszirupot akkor tedd csak bele, ha még édesebbre szeretnéd készíteni. Míg az almákat lereszeljük, a tésztát pihenni hagyjuk.

A lereszelt almákat kinyomkodjuk, a frissen facsart almalevet nyugodtan igyuk meg.

A tésztát 2 részre osztjuk, az egyik felét kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk, és a tepsibe tesszük úgy, hogy legyen egy kis pereme.

Erre halmozzuk a reszelt almát, melyet egyenletesen elsimítunk a tésztán. Ráreszeljük a citromhéjat és megszórjuk őrölt fahéjjal.

A tészta másik felét is elnyújtjuk, kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk, és berácsozzuk vele a piténket.

Előmelegített sütőben 170 fokon vagy 4-es fokozaton kb. 25-30 percig sütjük.

Csak akkor tudjuk szépen szeletelni, ha hagyjuk kicsit hűlni. Voilá!

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű szezonális étrendi csomagok (akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes mintaétrendért és receptekért!

www.tisztan-termeszetes.hu