Így tápláld a daganatos sejteket, hogy éhen maradjanak!
2017. 10. 11 - Táplálkozás

Mi van, ha úgy főzöl, hogy a daganatos sejt éhen maradjon?

Szinte minden családban van legalább egy olyan családtag, aki “áldozatul” esett már a “rettegett kórnak”. Misztikus és megfoghatatlan, hogyan is alakul ki , és még bizonytalanabb, mit is kell vele kezdeni: harcolni ellene, küzdeni vele, esetleg megbékélni, elfogadni.

A makrobiotika szerint a rákot nem valami idegen tényező okozza, amely felett nincs hatalmunk. Sokkal inkább mindennapi viselkedésünk következménye, melybe beletartozik minden, amivel tápláljuk a testünket, lelkünket: a gondolkodásunk, az életmódunk, a kapcsolataink, a táplálkozásunk.

A rák nem ellenünk van, hanem értünk. Nem elpusztítani akar, hanem megtanítani élni. Lehetőség a változtatásra, önmagad őszinte megismerésére, elfogadására.

Csodadiéta nincs, de számos olyan nyersanyag, élelmiszer van, amely csökkenti a rák kifejlődésének a kockázatát. Természetesen nem önmagukban, hanem kombinációban. Ez az étel csak olyan összetevőkből készült, amely mindegyike önmagában is daganatmegelőző hatású. Milyen erejük lehet így együtt?!!

Sült céklás-zöldbabos csicseriborsó saláta

Hozzávalók:

1 csésze csicseriborsó beáztatva 1 éjszakára

1 kis darab kombu(tengeri fű, ha nincs 2-3 babérlevél)

tisztított víz

200 g zöldbab

2-3 db cékla kockára vágva

3-4 ek. hidegen sajtolt napraforgó olaj

3-4 ek. rizsszirup

3-4 db shiitake gomba

1 szál póréhagyma karikára vágva

1 ek. Tamari szósz

1 ek. hidegen sajtolt napraforgó olaj

természetes só (pl. parajdi)

1 citrom frissen facsart leve

150 ml hidegen sajtolt olíva olaj

Elkészítés:

A beáztatott csicseriborsót tiszta vízben a kombuval, só nélkül (!) puhára főzzük. (Ha még nincs kuktád, az őszi-téli időszakra hasznos beszerezni, egyrészt mert lerövidíti  a főzési időt, másrészt sokkal több hőt ad az ételnek.)

Beáztatjuk a shiitake gombát 1 csésze tisztított vízbe, majd 10-15 perc múlva levágjuk a gomba tönkjét, és csíkokra vágjuk.

A céklát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Meglocsoljuk 3-4 ek. hidegen sajtolt napraforgó olajjal, meghintjük 2-3 csipet sóval, és lefedve kb. 20 percig sütjük a sütőben. Aztán kivesszük, majd rácsorgatjuk a rizsszirupot, és visszatoljuk még 5-67 percre, hogy az édesítő rákaramellizálódjon. Félretesszük.

1 liter tisztított vízben kevés sóval blansírozzuk a zöldbabot: ha forr a víz, beledobjuk a zöldbabot, és 3-4 percig roppanósra puhítjuk. Félretesszük.

1 ek. olajon 1 csipet sóval dinszteljük a póréhagymát, majd rátesszük a csíkokra vágott shiitake gombát és még 1 csipet sót. 6-8 percig pirítjuk a zöldségeket, majd levesszük a tűzről. Meglocsoljuk a Tamari szósszal.

Egy nagyobb tálba rakjuk a gombát, a zöldbabot, a sült céklát és a főtt csicseriborsót. Az olíva olajból és a citromléből öntetet készítünk, és a salátánkra öntjük. Óvatosan összekeverjük. ha szükséges, még sózzuk, vagy öntözzük még az öntettel.

Hasonló írások: www.tisztan-termeszetes.hu