Ki látogatja meg december 6-án a Nyíregyházi Egyetemet?
2017. 12. 03 - Friss

A Mikulás biztosan ott lesz ajándékaival és játékaival! No és te...

Színes és informatív programokkal teli Nyílt napra várják az érdeklődő végzős középiskolásokat, gimnazistákat, szüleiket, tanárokat a Nyíregyházi Egyetemen, 2017. december 6-án (szerdán) 10 órától az egyetem B épületének Kodály termében.

 A nagyszínpadon zenei, táncos és szórakoztató programok mellett, a hallgatók bemutatják az egyetem mindennapjait, a tudományos kutatási lehetőségeket, szórakozási és szabadidős programokat, ösztöndíj lehetőségeket, majd előadásokat hallgatnak a résztvevők az egyetem képzési kínálatáról, tanácsokat osztanak meg az előadók jelentkezésekkel kapcsolatban.

December 6-án a Nyílt napra érkezik a Mikulás is, aki játékokkal és ajándékkal várja a közönséget. A délelőtt folyamán információs standokon mutatkoznak be az egyetem intézetei, képzési egységei, ahol az érdeklődők ki is próbálhatják az oktatásban használt eszközöket és az oktatóktól, hallgatóktól közvetlenül informálódhatnak az egyes szakokról is.

A színpadi eseményt követően 11:15-től lehetőség nyílik az egyetem létesítményeit megtekinteni, az intézetek bemutatókat szerveznek, e mellett két előadóteremben tájékoztató előadásra is sor kerül: az egyikben a duális képzési formáról adnak tájékoztatást, a másikban a természettudományi szakok mutatkoznak be interaktív formában: fizika és kémia kísérletezéssel, mikroszkópos vizsgálattal, illetve csontok és koponyák elemzésével akár az antropológia, a biológia vagy akár a régészet kulisszatitkaiba is betekintést nyerhetnek a látogatók.

Forrás: hellonyiregyhaza.hu

Fotó retrofm.hu , a fotó csak illusztráció!