Milyen elismerést kapott városunk világhíres művésze?
2017. 11. 06 - Nyíregyiek

Több mint kétezer diák és tanár járt Nyíregyházán egy embernek köszönhetően!

Szabó Dénest, a Cantemus Kórus vezetőjét a “The Order of the Rising Sun, Gold and Silver Rays”, azaz A Felkelő Nap Arany és Ezüst Sugarainak Rendjével tüntetik ki.

A japán kormány a 2017. évi külföldieknek szóló őszi kitüntetéseket november 3-án tette közzé, melyek között kihirdette Szabó Dénesnek, a Cantemus Kórus vezetőjének és karnagyának adományozott kitüntetést.

Az indoklás szerint “Szabó Dénes a Cantemus Gyermekkórussal Japánban először 1992-ben tett látogatása óta számtalanszor járt Japánban, amelynek sok különböző városában koncertezett, ezzel párhuzamosan – az általános iskolákat és középiskolákat is beleértve – a helyi kórusokat vezényelte.

Ezen túlmenően, napjainkig Japánból több mint kétezer diákot, kórust, karmestert és zenetanárt fogadott továbbképzésre, amivel nagy mértékben hozzájárult a japán kórusok színvonalának emeléséhez.

A zenén keresztül létrejött ezen kapcsolatok hozzájárulnak Japán és Magyarország fiataljainak egymás közötti személyes kapcsolatainak fejlődéséhez is. Ezek alapján a japán kormány úgy döntött, hogy Szabó Dénes úrnak mindezen kiváló eredményéinek elismeréseként A Felkelő Nap Arany és Ezüst Sugarainak Rendjét adományozza.”

Forrás :pagina.hu

Fotó: cantemus.hu