Ingatlanból otthont az ajtókkal varázsolunk
2020. 04. 24 - Friss

Hatalmas felelősség egy családnak az otthonteremtés, idegörlő egy építkezés, de még egy költözés, vagy lakásfelújítás is. Látványban és költségvetésben is a nyílászárók azok, amelyek leginkább meghatározhatják az otthonunk hangulatát

Ajtót nyitunk 

„A minőség mindig kifizetődik.” Az emberek ízlése, érdeklődése és stílusa folyamatosan változik, meg-megújul, de a minőséget mindig felismerjük. Sokan sokféleképpen gondolkodunk, sokféle az ízlésünk, azonban vannak irányt mutató gondolatok, trendek amelyek segítenek egy-egy helyzetben, a megfelelő döntés meghozatalában. Hatalmas felelősség egy családnak az otthonteremtés, idegörlő egy építkezés, de még egy költözés, vagy lakásfelújítás is. Látványban és költségvetésben is a nyílászárók azok, amelyek leginkább meghatározhatják az otthonunk hangulatát. Ezért is javasolják a lakberendező szakértők, hogy a beltéri és a bejárati ajtók kiválasztásánál érdemes a minőségre törekedni, hiszen hosszú távra tervezzük az otthonunkat.

Okosan és költséghatékonyan

Ha valódi minőséget szeretne látni az otthonában, és tudatosan időtálló beltéri ajtóban gondolkodik, akkor érdemes jól körbejárni a kínálatot. A beltéri ajtóknál ugyanis határozottan nem célravezető az olcsóbb terméket választani. Érdemes olyan cégeket felkeresni, ahol a weboldal jó minőségű fotói mellett a bemutatóteremben is megfoghatjuk, megnézhetjük a gyártók kínálatát. A legtöbb ajtó és ablak szalonban a szaktanácsadók már az elképzelésektől a tervezésen át a beépítésig segítik a megrendelőt. A közvetlen kapcsolat még fontosabb, ha egyedi igényeket szeretnénk megvalósítani.

Az ajtókat használjuk a legtöbbet az otthonunkban

Otthonunk építése vagy felújítása során a jó minőségű anyagok felhasználásra törekszünk, azonban az is fontos, hogy a minőség nem mehet a betervezett költségvetés rovására.  A beltéri ajtók kiválasztásánál figyelembe kell vennünk a helyiségeket meghatározó, uralkodó hangulatot, a színvilágot. Az otthonunk stílusa lehet, modern minimál, letisztult skandináv stílusú, vagy vintage, az enteriorhöz megfelelő beltéri ajtót kell választanunk.  

Milyen szempontok alapján vásároljon beltéri ajtót?

Bár a beltéri ajtók leginkább a térelválasztás funkcióját töltik be, mégis több feltételnek is jó, ha megfelelnek! Ilyen például a zaj és hőszigetelés. A hosszú távon jól működő és esztétikus beltéri ajtókat többféle anyagból és eltérő gyártástechnológiával készítik. A beltéri ajtó készülhet farostlemezből, dekor laminált felülettel. A különböző gyártással készülő beltéri ajtók közül a falcos és nem falcos ajtók egyaránt divatosak és strapabírók. A CPL beltéri ajtókon, található dekorfólia esztétikussá és kopásállóvá és könnyen tisztántarthatóvá teszi beltéri ajtókat.

Fényforrás

A beltéri ajtó kiválasztása támogathatja a sötétebb helyiségek fényhez jutását. Egy világos, fehér színű, festett vagy laminált beltéri ajtó növelheti a fény hatását. A természetes fénytől teljesen elzárt helyiségekbe üveges, vagy teli üvegajtót érdemes választani. Ezek az ajtó edzett üvegből készülnek, így a nagy üvegfelület ellenére is biztonságosak és praktikusak. 

A beltéri ajtók az otthonunk leggyakrabban használt eszközei, ezért fontos, hogy jól tisztíthatók és könnyen kezelhetők legyenek. A kilincs színe és formája talán apróságnak tűnik, de a napi használat során nem mindegy, hogy milyen a fogása. Olyan ajtókat válaszzunk, amelyen szívesen megpihen a tekintetünk és szívesen érintjük meg nap, mint nap!