Fekete Éva

Célom, hogy minél több emberrel ismertessem meg a makrovegán életmódot, mely a jin és a jang (a világot meghatározó 2 egymással ellentétes, mégis egymást kiegészítő minőség) egyensúlyán alapszik. Azt tanítja, vegyük észre, ha túlságosan jin (idegesség, depresszió, hiperaktivitás, önteltség) vagy jang (lassúság, fáradtság, túlterheltség, merevség) állapotban vagyunk, fogyasszunk ellentétes minőségű ételeket, melyek segítenek kiegyensúlyozni minket!

Fekete Éva vagyok, természetes egészséged őrzője.

több mint 6 éve a makrovegán életmód rajongója és gyakorlója
2 gyönyörű hölgy (8 és 11) édesanyja, akik 100%-osan szintetikus gyógyszermentesek
a Bio&Life magazin Makrobiotika rovatának szerkesztője
több mint 100 makrovegán főzőkurzus szervezője
több mint 50 egészségnapon a makrovegán étrend és életmód népszerűsítője
szakmai előadások, workshopok előadója
az ország első vidéki makrobiotikus konyhájának vezetője (Tiszta Forrás Reform Étterem és Válogatós bisztró, Nyíregyháza)
makrovegán cateringek kivitelezője és megvalósítója
A kezdetek: egy teljesen átlagos magyar családban nőttem föl átlagos táplálkozási szokásokkal. Az Anyukám főztjét ettük, a főzés hozzátartozott a mindennapjainkhoz, mindig friss, saját magunk termelt alapanyagokat használtunk a konyhában. Egy hosszantartó, komoly gyerekkori betegség után fanatikusan rajongója lettem mindennek, ami tiszta és természetes.

2006-2009: Amikor megszületettek a gyermekeim, tudatosan táplálni vágytam őket. Az étellel is. Ebben az időben csatlakoztam egy országos egészségőrző programhoz (melynek azóta is tagja vagyok), ahol egy csodálatos doktornő (aki egyébként gyakorló gyerekorvos és a Pécsi Orvostudományi Egyetem oktatója) tanított minket az egészséges táplálkozás alapjaira. Ittam a szavait, és próbáltam a gyakorlatban is megvalósítani.

Ekkor szembesültem vele, hogy nincs mintám erre. A környezetemben senki nem ismerte az alapanyagokat, amiket használni akartam, és nem is igazán értették, hogy miért akarok én a gyerekemnek mást adni, mint amit szoktak. A választ igazából én sem tudtam, csak éreztem, hogy ezt én így akarom.

A \\\\\\\"kislányom\\\\\\\" izgalmas kihívások elé állított minket. Nem szopott túl sokat, nem is hízott. A gyerekorvos természetesen tápszert javasolt, mivel nem elég az anyatej. Hát ezzel sem evett sokkal többet. Végső elkeseredésemben fölhívtam az előbb említett doktornőt, aki az anyatejes táplálás mellett tökéletesen felépítette gyermekem hozzátáplálását már makrobiotikus vonalon. (Végül 2 éves koráig szopott...)

2010-2012. Részt vettem egy táplálkozástudományi konferencián, ahol találkoztam az Első Magyar Makrobiotika Intézet alapítójával és vezetőjével, Sebestyén Szilviával. És a sok elmélet után végre szembetalálkoztam a gyakorlattal: rengeteg recepttel, ötlettel.

4 főzőkurzust tartottunk Szilviával, ahol megismerkedhettünk a makrobiotika alapjaival, majd egy 10 napos oklevelet adó kurzussorozaton részletesebben is belepillanthattunk ebbe az életmódba.

Én 2011 óta csakis makrovegán ételeket készítek és fogyasztok.

Rendkívül energikus vagyok, az élethez való hozzáállásom: szuper, szeretem, a kapott feladatokat legjobb tudásom szerint megoldom és tanulok belőlük. Van célom, és tudom, hogy mindennap tennem kell érte. Orvoshoz nem járok, egyetlen szem gyógyszer sincs az otthonomban. Igen, a gyerekeimnek sincs szüksége rá, mert próbálom az étrendjüket úgy összerakni, hogy a növényi legyen túlsúlyban, az esetleges „betegségeket” pedig a gyógynövények erejével gyűrjük le. Mindettől szabadnak érzem magam.

Azért jött létre ez a honlap, hogy hiteles és gyakorlatias tanácsokkal lásson el Téged akár hagyományos, akár vegetáriánus, akár vegán étrenden élsz. Megtapasztalhatod, hogy vannak alternatívák a betegség legyőzésére és az egészséges életmódra gyógyszerek nélkül is.

Megismerheted az általunk használt alapanyagokat, azok élettani hatásait, javaslatot kapsz az átálláshoz, recepteket kapsz, segítséget gyermeked hozzátáplálásához és tapasztalatokat, melyek segítenek az úton. Hogy soha ne érezd úgy, egyedül vagy.

Az üzenet: érezd meg a tiszta növényi étrend erejét, mely magában hordozza a nyugodt alvás utáni, kávé és óra nélküli friss ébredés, az egész napodat végigkísérő energikusság, a betegségek távolmaradásának, a magával összhangban élő embernek az ígéretét. Mert egészségesnek és boldognak lenni természetes!

Információk

Készpénzes fizetés

Nyitvatartás

hétfő
Zárva
kedd
Zárva
szerda
Zárva
csütörtök
Zárva
péntek
Zárva
szombat
Zárva
vasárnap
Zárva
Fekete Éva
4400 Nyíregyháza,
Hősök tere 10.1.emelet
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Telefonszám
(06) 30 28-73-571
E-mail cím
[email protected]